Posted on

Малко размисли за щастието по време на социалната изолация…

Интересно ли ви е да научите къде живеят най- щастливите хора в света? Ето и един списък на най- щастливите държави:

  1. Норвегия
  2. Дания
  3. Исландия
  4. Швейцария
  5. Финландия
  6. Холандия
  7. Канада
  8. Нова Зеландия
  9. Австралия
  10. Швеция

Списъкът се е запазил през годините с тази разлика, че от време на време държавите в него просто променяр позицията си. 

Какво обаче обединява най- щастливите нации? Освен факта, че имат по- висок стандарт на живот, развита икономика и ефективни социални политики, ги обединява и нещо друго – модата.

И не, модните претендентки като Франция не са сред първите места по щастливо население. Тя например е едва на 32- ро място, Италия- на 50- то… Изследването е на ООН и обхваща 155 страни. България е на 105- то място.

Знаете ли, че в най- щастливите страни никой не се съобразява с модните тенденции, описани в световноизвестните списания? Хората просто носят това, което им е удобно и не въздигат на пиедестал луксозното и задължително скъпото. Те не са претенциозни. 

Жените в тези страни са щастливи без да се налага да крачат на 10 сантиметрови токове и по цял ден да изглеждат като извадени от корици на списание. Да не говорим за подчертаване на вежди, корекции на устни и т.н. Мъжете им пък също са ок с това. Тук фразата „щастието носи прости дрехи“ важи с пълна сила. Комфортно облеченият човек се чувства щастлив в дънки и тениска и не е задължително да изпъква с големи устни, трофеи, да предизвиква завистливи погледи у другите. Щастливците го предпочитат семпло.

Затова изводът, който можем да си направим е да си носим удобните дрешки, бижута или това, което ни прави щастливи. Не е нужно да очакваме оценка за стила си от другите хора. Не е нужно и да чакаме десетки лайкове в социалните мрежи и да покажем колко сме щастливи. Нека бъдем такива в действителност. А знаете, че щастието обича тишината. Бъдете здрави и щастливи!

Източници: kefline.ru и webstage.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *