Posted on

Малко размисли за щастието по време на социалната изолация…

Интересно ли ви е да научите къде живеят най- щастливите хора в света? Ето и един списък на най- щастливите държави:

 1. Норвегия
 2. Дания
 3. Исландия
 4. Швейцария
 5. Финландия
 6. Холандия
 7. Канада
 8. Нова Зеландия
 9. Австралия
 10. Швеция

Списъкът се е запазил през годините с тази разлика, че от време на време държавите в него просто променяр позицията си. 

Какво обаче обединява най- щастливите нации? Освен факта, че имат по- висок стандарт на живот, развита икономика и ефективни социални политики, ги обединява и нещо друго – модата.

И не, модните претендентки като Франция не са сред първите места по щастливо население. Тя например е едва на 32- ро място, Италия- на 50- то… Изследването е на ООН и обхваща 155 страни. България е на 105- то място.

Знаете ли, че в най- щастливите страни никой не се съобразява с модните тенденции, описани в световноизвестните списания? Хората просто носят това, което им е удобно и не въздигат на пиедестал луксозното и задължително скъпото. Те не са претенциозни. 

Жените в тези страни са щастливи без да се налага да крачат на 10 сантиметрови токове и по цял ден да изглеждат като извадени от корици на списание. Да не говорим за подчертаване на вежди, корекции на устни и т.н. Мъжете им пък също са ок с това. Тук фразата „щастието носи прости дрехи“ важи с пълна сила. Комфортно облеченият човек се чувства щастлив в дънки и тениска и не е задължително да изпъква с големи устни, трофеи, да предизвиква завистливи погледи у другите. Щастливците го предпочитат семпло.

Затова изводът, който можем да си направим е да си носим удобните дрешки, бижута или това, което ни прави щастливи. Не е нужно да очакваме оценка за стила си от другите хора. Не е нужно и да чакаме десетки лайкове в социалните мрежи и да покажем колко сме щастливи. Нека бъдем такива в действителност. А знаете, че щастието обича тишината. Бъдете здрави и щастливи!

Източници: kefline.ru и webstage.bg

4 thoughts on “Малко размисли за щастието по време на социалната изолация…

 1. Interesno

 2. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

  1. The photo was it Facebook and it can be free downloaded. You should protect your work better. I will remove it.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *