Posted on

Гривна „Hope“ и енергията на нейните естествени камъни

Жадеитът е много нежен и деликатен камък, който ни осигурява ценен емоционален заряд. Според източните учения той символизира петте човешки добродетели. Има свойството да събужда любов и разбирателство в отношенията. Спомага да постигаме своите цели. За много хора той е късметлийски камък, носещ хармония между физическия и духовен свят. Физически спомага за регулиране на кръвното налягане, спомага работата на бъбреците, имунната система и като цяло заздравява органите.

Аквамаринът има различни красиви нюанси, които се свързват с цветовете на морската вода. Неслучайно е талисман на моряците и военноморските командири. Той има свойството да защитава срещу опасности и измами. Пази семейното щастие и спомага за благополучие в живота. Дарява смелост и спокойствие, пази ни, ако имаме път по вода. Привлича късмета и се носи също така срещу „уроки“. Физически повишава защитните сили на организма. Има положителен ефект върху стомаха и черния дроб, успокоява алергии.

Хематитът е съставен от около 70% желязо. Наричан е още „камък на щастието“, тъй като се смята, че носи късмет. Има силно защитни свойства.  Според литотерапевтите помага при заболявания на кръвта, стимулира образуването на кръвни клетки. Особено ефективен е при анемия. Носител на енергията на камъка е планетата Марс. Препоръчва се жените да го носят на лявата си ръка, а мъжете- на дясната. Той създава защита срещу нечисти сили, насочени към притежателя му.

Бухалът се смята като символ на богатството, мъдростта и знанието. По Фън Шуй се смята, че той създава около себе си „енергийно поле на благополучие“. Притежателят му ще се развива в избраната посока. Благоприятства личностното развитие на индивида, помага в натрупването на знания. Идеален подарък за хора, занимаващи се с умствен труд като ученици, студенти и ръководители на големи организации. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *