Posted on

Камъните в гривна „Aura“ и техните свойства

Не зная дали сте виждали регалит, но аз да си призная доскоро не му бях обърнала внимание. Останах очарована от красотата и хаотичните му оцветявания. Наистина мистичен и много красив камък, който може да се открие в множество цветове.

Свойствата му са да донесат любов, състрадание, вътрешен мир и да създаде здрава връзка между тялото и ума ни. Силно стабилизиращ камък.

Препоръчва се носене, ако имате нужда от емоционално успокоение и сте подложени на постоянен стрес в ежедневието. Успокоява тревожност и депресии. Показва пътя към всичко, което искаме, за да се чувстваме щастливи.

Виж модела като кликнеш тук

За жадеитът се счита, че е камък на сърцето и увеличава любовта и загрижеността. Символ е на спокойствието и чистотата. Носи хармония, привлича късмет и приятелства. Счита се за силен защитен камък, тъй като е един от малкото минерали, които не приемат отрицателна енергия. Той насърчава хармонията и мира в отношенията ни с другите хора. 

Според китайските разбирания носенето на бижу с жадеит привлича богатството и отблъсква лоши влияния. В тибетската медицина камъкът служи за много добър енергиен стабилизатор. Жадеитът има свойството да подмладява. 

Физически жадеитът успокоява нервната система, спомага за нормализиране на сърдечния ритъм, предпазва от болести и възстановява енергията. 

Хематитът е камък на ума и на кръвта. Още в древността е бил известен като камък на магьосниците. И в миналото, и днес се счита, че камъкът предпазва от магии и поглъща всички лоши вълни, насочени срещу носителя му. Хематитът е на особена почит за източните култури и е важна част от учението Фън Шуй. Физически спомага при проблеми с тънкото черво, като стимулира усвояването на желязо от него. Така се подобрява и снабдяването с кислород на редица други органи. Любопитен факт е, че хематитът служи като амулет за привличане на пари. Силно предпазващ камък от негативни енергии, насочени към притежателя му. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *