Posted on

Често съдбата ви спасява от по- големи нещастия, като ви устройва някои малки неприятности

Александър Свияш е писател, психолог, автор на повече от десет бестселъра, издадени в Русия и чужбина.

Той силно вярва, че човек е успешен, когато сам е сценарист на живота си, а не изпълнител на роля, написана от съдбата.

Ако във вашия живот нещо не се получава – не се суетете. Може да ви се струва, че нещастията и неспопуките постоянно ви съпровождат, но в действителност нещата да стоят по друг начин.

Възможно е днес събитията да се случват по такъв неблагоприятен за вас начин само, за да можете да се научите да ги преодолявате, да намирате изход от тях и това умение да ви позволи да стигнете до успеха.

Възможно е желанията ви да превишават вашия реален потенциал и затова да не успеете да ги реализирате в обозримото бъдеще. Затова просто се доверете на своята съдба, приемайте с благодарност всичко, което става с вас и въобще не задържайте в себе си обида в случай на неблагоприятно развитие на нещата.

Често съдбата ви спасява от по- големи нещастия, като ви устройва някои малки неприятности. А ние, с присъщия си егоизъм, мислим, че сме най- нещастните хора на света.  Ето и пример: откраднали са ви колата и вие нямате никаква възможност в момента да си вземете нова. Ето защо приемате това като огромно нещастие. А в действителност кражбата ви е сласила живота или здравето в недалечно бъдеще. Не е изключено с тази кола да ви е заплашвала катастрофа, при която е можело да загинете. Сега, когато нямате кола, сте предпазени от подобна гибел.

В действителност взаимовръзките между събитията в нашия живот са толкова сложни, че в ние обикновено дори не ги подозираме.

Остава ни само едно – да се доверим напълно на това, което става с нас и във всяко събитие да се стараем на виждаме знак на доброжелателно отношение към личната ни съдба, като й бъдем благодарни за всички житейски ситуации. 

Ако чувствате, че събитияте не се случват така, както сте ги планирали и очаквали, постарайте се да приемете, че така е трябвало да се случи.

Ако главата ви е пълна със съмнения и страхове, бъдете сигурни, че това, от което се страхувате, ще се случи. При това, ако вие сте разигравали десет различни сценария на негативното събитие, ще се реализира единадесети вариант, който въобще не сте очаквали. А по друг начин не би могло и да бъде, защото вие със своите страхове и съмнения сте привлекли към себе си неблагоприятно подреждане на събитията. 

За да пристъпите към непосредствено формиране на събития, е нужно да постигнете състояние на вътрешен покой. Затова е необходимо да се изяснят причините за вътрешното безпокойство, страховете и преживяванията. 

Поставете важни цели в своя живот. Не преследвайте тези, които са важни за другите хора. Изключете стремежа да бъдете като всички. 

Никога не пожелавайте нещо лошо на друг човек, дори да не го харесвате и искате той да е далеч от вас. Вие не сте запознати с нивото на защита на този човек и ако то е високо, тези желания ще се върнат лъм вас като бумеранг. По- добре пожелайте например да го повишат в работата му и да замине за друг град или да получи голямо наследство и да замине да живее надалеч. Пожелайте само хубави неща за този човек, колкото и да го ненавиждате. А дали е достоен този човек за такова развитие на нещата – това не е ваше решение. 

Липсата на „късмет“ в работата или личния живот при повечето хора се корени в неумението да се съсредоточим в един предмет или събитие.

Всички ваши действия, особено успешните, предизвикват противодействие от страна на неприятелски настроените към вас сили. 

Вие сами можете да предизвикате негативен развой на събитията, ако високомерно разказвате на другите хора за своите успехи. Тогава можете да предизвикате у тях отрицателни по отношение на вас мисли.

Като универсален метод за защита от негативни въздействия от страна на други хора, може да служи вашето поведение – старайте се да не предизвиквате негативни чувства към себе си. 

Източник: WebStage

из „Как да формираме събитията в своя живот чрез позитивно мислене“, Александър Свияш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *